top of page

Oligoscan en Detox

Oligoscan is een medisch scan apparaat dat werkt door middel van fotospectrometrie op het weefsel van de handpalm. Onderstaande grafieken zijn de scanresultaten van Oligoscan. Dit is een eenvoudige scanmethode die snel, goedkoop en geheel pijnloos uitgevoerd wordt. De scanner gebruikt een combinatie van lichaamslengte, gewicht en bloedgroep om de meting te ijken.

 

Detoxificatie of ontgifting is een complex samenspel tussen gifstoffen en de relevante bindmiddelen, en niet te vergeten de capaciteit van het lichaam om af te voeren! Onze organen zijn gevoelig voor stress en ze werken nauw samen met elkaar. Dat betekent in de praktijk dat de één binnen 2 maanden ontgift, en dat een ander er een jaar over doet. Onze lever kent een regulier ontgiftingspatroon via biotransformatie, te weten fase 1,2 en 3. Bij sommige mensen worden deze fases niet autonoom voltooid door een verstoring op een orgaansysteem, met als resultaat dat de gifstoffen alleen maar toenemen. In zulke gevallen kan het noodzakelijk zijn om deze blokkade eerst planmatig weg te werken, voordat de lever zijn ontgifting weer correct uit kan voeren. Deze complicerende factoren dragen ongetwijfeld bij aan de discussie of detoxificatie überhaupt werkt of niet, immers bij sommige mensen lijkt er in eerste instantie geen beweging in te zitten waardoor mensen het idee krijgen dat het "niet werkt". Bedenk dat je decennia gebouwd hebt aan de de situatie zoals deze nu is, en dat we in de natuurgeneeskunde elke verstoring stap voor stap in de achteruit mogen oplossen om uiteindelijk onze balans te hervinden.

Toxisch metaal rapport

 

"Zware metalen" zijn neurotoxisch en zijn mede verantwoordelijk voor hormonale disbalans,

degeneratie, vrije radicalenstress, systemische-ontstekingen, storingen aan het zenuwgestel, geheugen en slaappatroon.

Chelatie therapie  (het binden en afvoeren van metalen) kan oa. met orale suppletie met specifieke bindmiddelen bereikt worden.

Tijdens een consult leer je welke metalen een rol spelen in jouw lichaam, hoe ze te vermijden en hoe ze af te voeren. 

metalen-web.jpg

Mineraal Rapport

In het mineraal rapport zien we precies welke mineralen binnen de norm vallen, en welke aandacht verdienen. Vaak zijn er logische verbanden te zien tussen symptomen en tekorten. Het aanvullen van deze tekorten kan bv. zowel de zware metalen de deur uit helpen, (waardoor bv. ontstekingswaarden zakken, en het zenuwgestel meer tot rust komt) als bv de leverfunctie verbeteren, of onze stemming verbeteren. 

Het mooie is dat mineralen in veel gevallen zware metalen kunnen binden. Een mooi voorbeeld hiervan is te zien bij de gifstof aluminium, en het mineraal Silica. Aluminium staat hoog, en Silicium staat laag. Als we nu Silicium gaan innemen, zien we de aluminiumwaarde zakken. (zie onderstaande grafiek).

Tijdens het consult krijg je ook een beeld over voedingsstoffen die rijk zijn aan bouwstenen en gifstoffen, zodat je in de toekomst minder snel in disbalans komt.

oligo mineral.jpg
energise-me logo
energise-me logo

Je kan binnen een maand al bij ons terecht voor een afspraak
Consults zijn te boeken op werkdagen tussen 12:00 en 19:00 uur.
intake consult   € 250,-

herhaalconsult  € 150,-
stuur een whatsapp of email voor een afspraakverzoek, en u ontvangt de beschikbaarheid
ons adres: Van Kinsbergenstraat 41  1057 PL  De Baarsjes  Amsterdam  0653182638
 

bottom of page